Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
hasselback aardappels van de bbq

Hasselback aardappel van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 10 min. bereidingstijd
hasselback aardappels van de bbq

Als hier in huis, nouja niet echt ín huis natuurlijk, de barbecue aangaat, dan staat er ook altijd wel iets van aardappel op tafel. De ene keer is dat een lekkere zelfgemaakte aardappelsalade, de andere keer een gepofte aardappel met kaas en roomboter en laatst was het een lekkere hasselback aardappel van de bbq. Klik hier voor nog veel meer lekkere barbecue recepten.

Aan de slag met de hasselback aardappel van de bbq

Begin met het aansteken van de barbecue. Stook de barbecue op tot 200-220 graden en maak hem gereed voor een indirecte bereiding door het plaatsen van deflector/plate setter/hitte schild. Mix in een schaal de kruiden door de olijfolie. Pers de teentjes knoflook boven het kruidenmengsel en roer er vervolgens doorheen. Maak de aardappels schoon, maar laat ze in de schil. Snijd aan de onderkant een dun plakje van de aardappel af, zodat hij stabiel kan blijven staan. Maak nu, met een mes, inkepingen van ongeveer 0,5 cm dikte in de aardappel en zorg ervoor dat je de aardappel niet doorsnijdt.

Leg de aardappels in een gietijzeren pan of in een bakje van aluminium en smeer de aardappels in met ongeveer de helft van de kruidenolie. Probeer ook zoveel mogelijk kruidenolie tussen de inkepingen te smeren. Zet de aardappels nu voor circa 30 minuten op de barbecue. Smeer de aardappels na 30 minuten nog eens in met kruidenolie. Laat de aardappels nog 15 minuten op de barbecue staan. Rasp dan wat (parmezaanse) kaas eroverheen, nog even 10-15 minuten op grill en dan is het tijd om de hasselback aardappel van de bbq op tafel te zetten.

hasselback aardappels van de bbq

Bewaar dit recept op Pinterest!

hasselback aardappels van de bbq
meer bbq recepten
Zalmspies van de barbecue

Zalmspies van de barbecue

Hawai spiesjes

Hawai spiesjes van de BBQ

Worstspiesjes van de bbq

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Mexicaanse bladerdeeghapjes”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.