Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Koffietrifle

Koffietrifle
Krijg je eters over de vloer of ben je alvast op zoek naar een dessert voor de feestdagen? Wij laten je zien hoe je deze hele lekkere koffietrifles kunt maken. Het recept is heel erg simpel en binnen 20 minuten klaar. De smaak lijkt een beetje op tiramisu, maar dan net even anders. Het toetje is vrij machtig door de mascarpone, dus wij hebben de koffietrifles vrij klein gehouden.

Recept voor 4 koffietrifles
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

  • Halve roombotercake (evt. zelfgemaakt)
  • 2 espresso’s (40 ml per espresso)
  • 200 ml slagroom
  • 150 ml mascarpone
  • 8 el suiker
  • cacaopoeder en evt. een klein stukje chocolade

Bereidingswijze:
Begin met het zetten van de espresso’s. Wij gebruiken hiervoor onze Melitta® CI Touch. Wij zijn echt groot fan van de volautomaten van Melitta®. Met een druk op de knop maak je de lekkerste kopjes koffie, van een simpele espresso tot een latte macchiato met verse melk, zonder al te veel moeite. Er zitten een heleboel fijne functies op dit apparaat, zoals twee aparte vakjes voor koffiebonen. Zo kun je voor elk kopje koffie kiezen met welke van de twee soorten koffiebonen deze gemaakt moet worden. Ook kan de CI Touch jouw persoonlijke voorkeur onthouden en voor nog drie personen. Houd jij bijvoorbeeld van een sterke en dubbele espresso? Dan kun je dit opslaan en de volgende keer heb je met een druk op de knop jouw favoriete kopje koffie gemaakt.
Melitta CI TouchVoor dit recept zetten we twee kleine espresso’s van 40 ml per stuk met middelmatige sterkte. Laat de espresso’s een beetje afkoelen.Melitta CI touchSnijd ondertussen de cake in kleine blokjes. Tip: het is ook lekker om de blokjes cake in de koffie te dopen. Zet hiervoor een extra espresso.Meng in een grote kom de mascarpone met de espresso’s en 4 eetlepels suiker met een mixer.Klop in een andere kom de slagroom met de suiker op totdat de slagroom stijf is. Pak vier glazen voor de koffietrifles. Begin met een laagje cake.Daarna een laagje koffie-mascarpone, daarna een laagje slagroom en dan begin je weer opnieuw. Eindig met een laagje slagroom en maak het geheel af met een beetje cacaopoeder en twee koffieboontjes of wat geraspte chocolade. Serveer de koffietrifles meteen. Wil je het recept liever een paar uur van te voren maken? Schep de opgeklopte slagroom dan door het koffie-mascarpone mengsel.

Tip: wil je het toetje iets frisser maken? Voeg dan bijvoorbeeld stukjes mandarijn, aardbeien of frambozen toe.
Tip: voor kinderen kun je de koffie vervangen door chocolademelk. 

Sinds wij de volautomaat van Melitta® in huis hebben, zijn wij echte koffiedrinkers geworden. We drinken ’s ochtends vaak een espresso of een latte macchiato. De koffie smaakt namelijk ontzettend lekker en het is zo simpel om koffie te maken. Daarnaast gebruik je voor bijvoorbeeld een latte macchiato verse melk die vervolgens opgewarmd en geschuimd wordt door het koffieapparaat. We kunnen nog wel honderd voordelen opnoemen aan de Melitta® CI Touch zoals dat hij heel erg stil is, de tien verschillende koffie’s die hij kan zetten, het automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma, het gebruiksgemak en de double cup mode waarbij je twee kopjes tegelijkertijd kunt zetten. Kortom, ben je een echte koffie liefhebber en op zoek naar een fijne en gebruiksvriendelijke volautomaat waar je alle kanten mee op kan? Kijk dan eens naar de Melitta® CI Touch.     Melitta CI touch melitta ci touchDit artikel is in samenwerking met Melitta.®

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken