Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Koken met restjes groente(n)

 photo 7F2F94C5-C90E-46E9-B2F1-C6A7D463E8A6_zps0gjoxxd3.jpg

Honig daagde ons uit om alles uit onze restjes groenten te halen en ze niet weg te gooien. Ook al gooien wij bijna nooit eten weg, uiteraard zijn wij deze uitdaging aangegaan!

Uit onderzoek is gebleken dat 4 op de 10 Nederlanders wekelijks of vaker groente weggooit. Onder andere omdat zij niet weten wat ze met hun groenterestjes moeten doen. Groenten die het vaakst weggegooid worden zijn: aardappel (42,7%), sla (35,1%), bloemkool (23,9%), komkommer (18,3%) en broccoli (14,2%).

Soep

Maak eens een heerlijk soepje als lunch of hoofdgerecht. Soep is super simpel te bereiden en je kunt er heel wat verschillende groente in kwijt.

 photo IMG_0298_zps65985664.jpg

Frittata

Een frittata is ideaal als je nog wat restjes groenten (of vlees) in de koelkast hebt die op moeten zoals een courgette, aubergine, hamreepjes, een stukje prei, wat geraspte kaas en ga zo maar door. Voeg vooral naar hartelust kruiden toe om je frittata lekker op smaak te brengen.

Omelet

Met een omelet kun je alle kanten op. Alle restjes groenten die je hebt, kun je fijnsnijden en aanbakken. Vervolgens giet je er een paar geklutste eieren overheen en binnen een mum van tijd staat er een lekkere omelet op tafel.

 photo IMG_2015_zps43d0dd9d.jpg

Wraps

Restjes groente over? Gebruik ze eens in een wrap. Lekker met bijvoorbeeld kip of gehakt maar ook een vegetarische variant is lekker!

Hartige taart/quiche

Een hartige taart is ideaal, want je kan er naar hartelust mee variëren en wederom kun je er allerlei groentes in kwijt.

 photo IMG_9911_zps6a4eed53.jpg

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken