Pasta arrabbiata met parmaham

Pasta arrabbiata met parmaham

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 5 min. bereidingstijd
    15 min. kooktijd
Pasta arrabbiata met parmaham

Er gaat bijna geen week voorbij zonder dat er een bord pasta op tafel staat. De absolute favoriet is toch wel onze lasagne bolognese, maar ook de pasta arrabbiata staat regelmatig op tafel. En wat krijg je als je arrabbiatasaus maakt en je nog parmaham in huis hebt die op moet? Juist! Pasta arrabbiata met parmaham.

Aan de slag met de pasta arrabbiata met parmaham

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen snipper je de ui en snijd je de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd ook de rode peper fijn. Om te voorkomen dat je handen ‘pittig’ worden, kun je je handen insmeren met wat olijfolie. Smelt een beetje boter in een pan en fruit het uitje aan. Dit duurt ongeveer 3 minuten. Voeg dan de knoflook en rode peper toe en bak dit nog eens 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak even kort aan. Dan de tomatenblokjes erbij en laat je de saus een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Snijd de parmaham ondertussen in kleine reepjes. Meng dan de pasta door de saus en verdeel over twee diepe borden. Wat geraspte (Parmezaanse) kaas erover en parmaham en… aan tafel!

meer pasta recepten
Pasta met stoofvlees

Pasta met stoofvlees

Pasta alfredo met spek

Pasta met spinazie en zalm

Pasta pesto met spinazie en zalm

Pasta arrabbiata met parmaham

Bewaar het recept voor de pasta arrabbiata met parmaham op Pinterest!

Pasta arrabbiata met parmaham

Onze kookboeken

1 reactie op “Pasta arrabbiata met parmaham”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *