Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Puddingbroodjes

  • Bakken

Puddingbroodjes Gek op puddingbroodjes? Wij delen een heel lekker recept voor puddingbroodjes met zelfgemaakte banketbakkersroom. Je kunt uiteraard zelf witte puntjes maken, maar wij zijn naar de bakker gereden voor lekkere verse witte puntjes. Net waar je zin in hebt 😉

Recept voor 6-8 puddingbroodjes
Tijd: 60 min.

Benodigdheden:

  • 500 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gr maïzena
  • 6-8 witte puntjes
  • poedersuiker

Bereidingswijze: puddingbroodjes

Giet 450 ml melk in een pan en voeg ook het vanille extract toe. Breng dit aan de kook. Doe de overige melk, met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Voeg als laatste de maïzena toe en klop dit tot een glad mengsel. Giet al roerend, de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer ook dit goed door. Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel zal na korte tijd gaan binden en ineens snel dikker worden. Blijf ook dan stevig roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal, dit verkort de tijd die de room nodig heeft om af te koelen, en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden.

Laat de room eerst afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik dan wel kort door tot een gladde room. Snijd de witte puntjes van boven in, maar niet helemaal door. Klop de banketbakkersroom nog even door en schep daarna in een spuitzak. Vul het midden van het broodje met banketbakkersroom. Bestuif met een beetje poedersuiker en klaar!
Puddingbroodjes
Volg ons ook op Pinterest en sla daar dit recept voor puddingbroodjes op.
Puddingbroodjes
Ook lekker: galette met appel en peer!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken