Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Risotto carbonara

Risotto carbonara

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 5 min. bereidingstijd
    25 min. kooktijd
Risotto carbonara

Spaghetti carbonara een klassieker uit de Italiaanse keuken, wie kent het niet?! Nu hebben we laatst een beetje geëxperimenteerd en deze lasagne carbonara gemaakt en dat was me een partijtje lekker! Dus we hebben de carbonara smaak te pakken gekregen en hebben nu een lekkere risotto carbonara gemaakt.

Aan de slag met de risotto carbonara

Snipper de sjalotjes en snijd het teentje knoflook fijn. Doe de boter in een pan en fruit de sjalotjes samen met de knoflook aan. Bak na ongeveer 2-3 minuten de rijst een minuut mee en voeg dan een schep bouillon toe, genoeg zodat de rijst net onder staat. Roer regelmatig en zodra de bouillon (bijna) is opgenomen voeg je weer nieuwe toe net zolang tot de risotto mooi gaar is, dit duurt ongeveer 25 minuten. Bak ondertussen in een pan zonder olie de spekreepjes krokant. Laat de spekreepjes dan even uitlekken op een keukenpapiertje. Als de risotto gaar is, meng je de geraspte parmezaanse kaas, kookroom en de spekjes erdoor. Serveer de risotto carbonara met wat gegrilde groente of een salade.

Bewaar het recept voor de risotto carbonara op Pinterest en neem ook eens een kijkje tussen de rest van onze Italiaanse recepten!

Risotto carbonara
meer risotto recepten

Risotto met gehakt

Risotto met tomatensalsa

Ovenrisotto met prei en spek

Risotto carbonara

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken