Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Risotto met paddenstoelen en doperwtjes

 • Hoofdgerecht

Risotto met paddenstoelen en doperwtjes
Ik weet niet hoe vaak ik het al gezegd heb, maar risotto is echt mijn favoriete gerecht aller tijden. Ik vind het super leuk om met dit gerecht te variëren. De ene keer maak ik een variant met prei en ham en de andere keer een variant met tomaat en mozzarella. Laatst had ik risotto weer eens op de planning staan en nam ik een kijkje in mijn koelkast. Ik zag ontbijtspek, champignons, Kikkoman sojasaus en Parmezaanse kaas liggen en besloot hiermee aan de slag te gaan. Het fijne van risotto is dat je maar één pan nodig hebt en daardoor dus weinig afwas creëert. Daarnaast kun je met risotto heel gemakkelijk varieren. Houd jij bijvoorbeeld niet van doperwten? Dan kun je deze vervangen voor bijvoorbeeld prei of courgette.

Wij hebben voor dit recept de sojasaus van Kikkoman gebruikt. Deze sojasaus geeft de risotto een hele lekkere smaak en is daardoor absoluut onmisbaar in het recept. Wist je dat de sojasaus van Kikkoman natuurlijk gebrouwen wordt en dat dit proces ongeveer 6 maanden duurt? Daarnaast bevat deze sojasaus weinig zout en zou je heel simpel je dagelijkse zoutinname kunnen verminderen als je zout vervangt voor sojasaus.

En nu het recept voor risotto met paddenstoelen en doperwtjes:

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

 • 150 gr risottorijst
 • 100 gr champignons
 • 3 el Kikkoman sojasaus
 • 600 ml bouillon
 • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 125 gr doperwten
 • paar plakjes ontbijtspek
 • 25 gr boter
 • snufje zwarte peper

Risotto met paddenstoelen en doperwtjesBereidingswijze:
Begin met het schoonmaken van de champignons. Snijd ze vervolgens in plakjes. Snijd ook de ui, knoflook en ontbijtspek in stukjes. Giet een klein scheutje olie in een diepe pan en bak de champignons en ontbijtspek circa 5 minuten. Schep de champignons en ontbijtspek vervolgens uit de pan en verwarm de boter in dezelfde pan. Als de boter gesmolten is, voeg je de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer 2-3 minuten.Risotto met paddenstoelen en doperwtjesDaarna voeg je de risottorijst toe.Risotto met paddenstoelen en doperwtjesMeng alles goed door elkaar en na 1 minuut kan er wat bouillon bij. Voeg zoveel bouillon toe, totdat de rijst net onder staat. Breng aan de kook en blijf ondertussen goed roeren.Risotto met paddenstoelen en doperwtjesAls bijna alle bouillon uit de pan is opgenomen door de rijst, voeg je weer een paar schepjes bouillon toe. Als je bijna al je bouillon hebt toegevoegd, is het tijd om de doperwtjes toe te voegen aan de risotto. Voordat je het vuur uitzet, moet je even proeven of de risottorijst gaar is. Zo ja, zet dan het vuur uit en voeg de ontbijtspek, champignons, Kikkoman sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar.Risotto met paddenstoelen en doperwtjesAls de rijst nog niet gaar is, moet je wat extra bouillon maken en die beetje voor beetje toevoegen aan de risotto totdat de rijst gaar is.Risotto met paddenstoelen en doperwtjesIn dit artikel kondigde wij de Kikkoman receptenwedstrijd aan, waarbij je kans maakt op een reis naar Japan. Wij zitten in de jury en zouden het SUPER leuk vinden als jullie meedoen, en we elkaar kunnen ontmoeten bij de finale. Meedoen is simpel: bedenk een lekker gerecht met de sojasaus van Kikkoman en stuur het recept in. De jury selecteert de 10 beste recepten. De bedenkers van deze tien recepten worden allemaal uitgenodigd voor een uitgebreide sushi workshop in Hotel Okura. De top 5 wordt vervolgens uitgenodigd om te overnachten in Hotel Okura, waar zij de volgende dag hun recept mogen bereiden voor de jury. De winnaar van deze kookwedstrijd wint een super gave reis naar Japan en de andere finalisten kunnen ook hele toffe prijzen winnen! Wacht dus niet langer en meld je hier aan!

Dit artikel is in samenwerking met Kikkoman.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken