Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Speculoos tiramisu

  • Dessert
  • 6 personen
  • 30 min. bereidingstijd
speculoos tiramisu

Speculoos tiramisu – Dit recept is echt té lekker en super simpel om te maken. Daarnaast kun je de Speculoos tiramisu van te voren maken en gewoon in de koelkast bewaren totdat het tijd is voor het toetje. Of ga je toch liever voor de traditionele tiramisu? Neem vooral ook nog even een kijkje tussen onze andere desserts.

aan de slag met de speculoos tiramisu!

Zet een espresso en laat even afkoelen. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker (met een elektrische mixer). Voeg daarna de mascarpone toe en meng dit kort door elkaar. Daarna kun je de laagjes gaan maken. Doop een speculoos koekje kort in de koffie en leg hem daarna op de bodem van een ovenschaal. Bedek op deze manier de hele bodem. Daarna schep je circa de helft van het mascarpone mengsel over de koekjes. Daarna weer een laagje speculoos koekjes (die je in de koffie hebt gedoopt) en daarna weer een laag mascarpone.

Verwarm vervolgens de speculoos pasta in de magnetron of in een steelpan totdat hij wat vloeibaarder is. Giet wat van de speculoos pasta over de bovenkant van de tiramisu. Je kunt dit een beetje ‘slordig’ doen of je maakt een aantal strepen met de speculoos pasta over de tiramisu (met behulp van een spuitzak). Vervolgens pak je een sateprikker of een mes en trek je in de speculoos pasta een lijntje omhoog, een stukje verder trek je een lijntje omlaag, daarna weer omhoog.

speculoos tiramisu

Bewaar het recept voor dit toetje op Pinterest!

speculoos tiramisu
ook lekker:

Tiramisu taart (zonder alcohol)

Sinterklaas tiramisu

Tiramisu met bitterkoekjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken