Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
tomaten risotto

Tomatenrisotto

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
tomatenrisotto

Een paar weekjes geleden kwam het recept voor de Griekse tomatenrijst online. Toen we onlangs van plan waren dit recept weer eens te maken, bleken we geen ‘gewone rijst’ in huis te hebben. En eigenlijk is zo per ongeluk deze tomatenrisotto op tafel gekomen, maar het bleek echt super lekker! Je kunt de tomatenrisotto nog wat aankleden met bijvoorbeeld kipgehaktballetjes uit de oven of een stukje vis. Bekijk hier onze andere risotto recepten.

aan de slag met de tomatenrisotto!

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Voeg na 2-3 minuten de tomatenblokjes, rijst, basilicum en chilivlokken toe. Meng even door elkaar en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst net onderstaat en voeg weer nieuwe bouillon toe als de bouillon is opgenomen door de rijst. Ga zo door totdat de rijst gaar is (dit duurt een minuut of 20). Het kan zijn dat je wat extra bouillon nodig hebt. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer de risotto met wat rucola. Verder kun je de risotto bijvoorbeeld serveren met wat vegetarische balletjes, een stukje kipfilet of een gehaktballetje.

Crockpot Express/Instant pot

Als je dit recept met een Crockpot Express of Instant Pot wil maken, volg dan de volgende bereidingswijze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in de Crockpot Express met de ‘saute’ functie en voeg de ui en knoflook toe. Voeg na 2-3 minuten de tomatenblokjes, rijst, basilicum en chilivlokken toe. Meng even door elkaar en giet de bouillon erbij. Meng alles nogmaals door elkaar. Druk op ‘stop’, zet de deksel op de pan en draai het ventiel dicht. Druk op de ‘risotto/rice’ knop. Automatisch verschijnt er 12 minuten op het scherm en druk op start. Vervolgens laat je het apparaat zijn werk doen en als het programma is afgelopen, laat je de stoom ontsnappen en voeg je vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer de risotto met wat rucola. Verder kun je de risotto bijvoorbeeld serveren met wat vegetarische balletjes, een stukje kipfilet of een gehaktballetje.

tomaten risotto

Bewaar het recept voor de tomatenrisotto op Pinterest!

tomaten risotto
meer risotto recepten
Risotto carbonara

Risotto carbonara

Risotto met tonijn

Risotto met gehakt

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken