5 tips voor meer variatie

 photo variatie_zpscvprl1dp.jpg
Eet jij vanavond voor de derde keer deze week pasta-pesto? Vind je het moeilijk om te variëren doordeweeks? Heb jij vaak dat je maar niet kan bedenken wat je graag wilt eten? Iedereen heeft weleens dagen of weken dat het lastiger dan anders is om iets lekkers op tafel te zetten. Hebben wij ook weleens last van. Daarom hebben we vijf tips bedacht die je kunnen helpen om eens een keer met iets nieuws te komen.

Gebruik een groente die je niet kent
Ben jij zo iemand die elke week wortelen, sperziebonen en doperwten eet? Dan is het tijd voor afwisseling! Kies eens voor een zoete aardappel, aubergine, bietjes of peultjes. De voorkeur gaat uit naar groenten die je nog nooit heb gegeten of zelf bereid hebt, zodat je even na moet denken waar de smaak goed bij past. Op deze manier moet je creatief zijn en wie weet ontdek je wel een briljant recept!

Koop een keer een product dat je nog nooit heb gebruikt
Naast het proberen van onbekende groenten, zijn er nog meer producten die je wellicht nog nooit heb geproefd. Wissel bijvoorbeeld eens je witte rijst om voor zilvervliesrijst, koop in plaats van pindakaas cashewnotenpasta of hazelnootpasta of kies eens voor naanbroodjes in plaats van wraps.

Maak een pakje na (zoals kip siam, kip tandoori etc.)
Maak je vaak maaltijden met een pakje, bijvoorbeeld van Honing of Knorr? Maak het dan eens lekker zelf! Het kost misschien wat meer tijd, maar het is het sowieso waard! Verbaas je er niet over als je eigen versie veel lekkerder blijkt te zijn :). Wij maakten eerder eens kip tandoori, kip madras of kip hawai,

Bereid groenten op een andere manier
Heb je weleens een gefrituurde paprika geproefd? Dat smaakt heel anders dan gewone gewokte paprika. Bak ze met hoog vuur en een laagje olie in de pan en maak het gerechtje af met zeezout en pijnboompitten. Wortels, courgette, bietjes, bloemkool of pastinaak doen het rauw heel goed. Kook wat pasta, meng deze met de rauwe groenten, cherrytomaatjes en een lepeltje pesto.

Gebruik je restjes en kom op nieuwe ideeën
Soms kom je op de beste recepten door de restjes van je groentela met elkaar te combineren… Met restjes kun je vaak een lekkere soep maken of een wrap mee vullen. Zelf zou je misschien niet zo snel sperziebonen en aubergine combineren, maar nu blijkt het een super lekkere combinatie te zijn! We schreven eerder al een artikel hoe je restjes verwerkt.

Onze kookboeken

1 reactie op “5 tips voor meer variatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *