Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Indiase kipspiezen

Indiase kipspiezen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
Indiase kipspiezen

We hebben de smaak van het barbecuen weer helemaal te pakken. En omdat we niet iedere keer hamburgers en spiesjes met gehaktballetjes willen maken, bedachten we deze Indiase kipspiezen. Wij zijn gek op Indiaas eten, dus deze Indiaas gekruide kipstukjes vielen hier goed in de smaak. Lekker met raita en naanbrood.

Meer barbecue recepten vind je hier!

aan de slag met de indiase kipspiezen!

Ga je houten spiesjes gebruiken? Leg deze dan nu in een bak met water, zodat ze vocht op kunnen nemen. Ze verbranden dan minder snel op de barbecue. We gaan verder met het bereiden van de kipspiezen. Snijd de kip in blokjes. Doe de blokjes kip in een kom, voeg de olie en de kruiden toe en meng alles door elkaar. Laat eventueel de kip nog even in de koelkast marineren (als je daar tijd voor hebt). Snijd de ui in grote stukken en rijg de kip en ui aan de spiezen.

Steek de barbecue aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden. Je kunt de kipspiezen dus direct boven de hete kolen grillen, en indirect grillen (waarbij het vlees dus niet direct boven de hete kolen ligt).

Is de barbecue op temperatuur? Grill de kipspiezen eerst indirect, dus niet boven de brandende kooltjes. Doe de deksel van de barbecue dicht. Laat de spiesen daar 8 minuutjes garen, waarbij je ze halverwege omdraait. Verplaats de spiesen na 8 minuten naar het directe deel van de barbecue en grill ze in 4 minuutjes rondom goudbruin. 

ook lekker:

Hamburger van de barbecue

Naan met kip

Raita, Indiase yoghurtdip

Indiase kipspiezen

Bewaar het recept voor Indiase kipspiezen op Pinterest!

Indiase kipspiezen

Onze kookboeken

1 reactie op “Groene curry met kip uit de slowcooker”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.