Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Koffie kaneelbroodjes

Koffie kaneelbroodjes

  • Bakken
  • 4-6 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    15 min. oventijd
Koffie kaneelbroodjes

Als er iets is waar je Jorrit voor wakker kan maken dan zijn het wel kaneelbroodjes, het liefst een grote kaneelrol! En wat kun je wel gebruiken na een verstoorde nachtrust? Juist, koffie! Wat nou als je die twee combineert? Nou dan krijg je deze overheerlijke koffie kaneelbroodjes. Smullen hoor, met een kopje cappuccino erbij of met een kopje thee. Deze snelle kaneelrolletjes zijn overigens ook erg lekker!

Aan de slag met de koffie kaneelbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden (controleer voor de zekerheid nog even de verpakking van het croissantdeeg). Doe de oploskoffie op een schaaltje en druk met de achterkant van een lepel plat. Meng daarna de koffie, suiker en kaneel door de boter. Rol het croissantdeeg helemaal uit en druk de ‘snijrandjes’ dicht. Besmeer het deeg met het botermengsel. Rol dan het deeg van onder naar boven op. Snijd plakjes van 1,5-2cm dikte en leg ze in een ingevette ovenschaal of op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koffie kaneelbroodjes ongeveer 15-20 minuten in de oven en laat ze daarna iets afkoelen.

Maak ondertussen de frosting. Meng de poedersuiker, melk en monchou door elkaar. Dit gaat het makkelijkst met een mixer. Wil je de frosting nog lekkerder maken? Doe er dan nog een theelepel oploskoffie door. Druk de oploskoffie eerst even plat met de achterkant van een lepel.

Als de koffie kaneelbroodjes iets zijn afgekoeld, smeer de je frosting erover en is het tijd om te gaan smullen!

Koffie kaneelbroodjes

Bewaar het recept voor de koffie kaneelbroodjes op Pinterest en bekijk hier onze andere bakrecepten!

Koffie kaneelbroodjes
ook lekker

Appeltaart cheesecake

Carrot cake muffins

brownie koekjes

Brownie koekjes

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken