Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Philly cheesesteak

Philly cheese steak sandwich

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 15 min. bereidingstijd
    15 min. oventijd
Philly cheesesteak

Met familie in Amerika krijgen we zo nu en dan hele lekkere recepten en foto’s van eten doorgestuurd. Zo ontvingen een tijdje geleden een foto van Jorrit zijn broer met een overheerlijke Philly Cheesesteak in zijn hand. De Philly Cheesesteak, een broodje met dungesneden biefstuk, ui en kaas. Dat kan niet anders dan heel erg lekker zijn. Dit recept moest dus geprobeerd worden en ja hoor, heerlijk! Serveer er nog een frisse salade bij en smullen maar.

Bereidingswijze: Philly cheesesteak

Als eerste kun je het beste het vlees even minimaal 30 minuten in de vriezer leggen. Het is namelijk de bedoeling om het vlees zo dun mogelijk te snijden en dat gaat het makkelijkst als het vlees goed koud is. Verwarm vervolgens de oven voor. Hoe warm? Bekijk dat even op de verpakking van de broodjes. Snijd de ui in ringen, laat 4 geroosterde paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en paprika op niet al te hoog vuur voor een minuut of vijf. Snijd ondertussen het vlees in hele dunne plakjes en breng op smaak met zout en peper. Doe de broodjes in de oven en bak ze de minimale tijd dat op de verpakking staat. Bak het vlees na vijf minuten kort mee totdat het is dichtgeschroeid.

Haal de broodjes uit de oven en beleg met vlees, paprika, ui en plakjes cheddar. Schuif dan de broodje nog een minuut of 2-3 in de oven zodat de kaas lekker smelt.

Serveer de Philly Cheesesteak als flinke lunch of als avondmaaltijd met een kopje soep of een frisse salade.

philly cheesesteak

Tip: probeer ook eens onze Mexicaanse clubsandwich, broodje bolognese of het broodje kip-pesto salade.

Bewaar het recept voor de Philly Cheesesteak op Pinterest

philly cheesesteak sandwich

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken