Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Risotto met Parmezaanse kaas

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 30 min. bereidingstijd
risotto met Parmezaanse kaas, crockpot

Ik HOU van risotto. Ik vind het zooooo lekker! Of het nou met pesto en tomaatjes is, met broccoli, doperwtjes en ham of een simpele variant met alleen Parmezaanse kaas, ik vind het allemaal even lekker. Met deze basis risotto kun je alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld wat tomaatjes, pesto en rucola toevoegen of je serveert de risotto met een gebakken kipfilet en een salade caprese.

aan de slag met de risotto!

Wij gebruiken voor dit recept een Crock Pot Express maar je kunt het uiteraard ook in een gewone pan maken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Zet de Crock Pot op de sauté functie. Doe de boter in de Crock pot en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten de rijst toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna kan de bouillon erbij en zet je de deksel op de pan. Doe het ventiel dicht en zet de Crock pot op de ‘risotto/rijst’ functie voor 12 minuten. Als de 12 minuten voorbij zijn, wacht je circa 5-10 minuten en dan open je (met behulp van een pollepel) het ventiel op de deksel. Haal de deksel vervolgens van de pan en voeg een snufje peper en de Parmezaanse kaas toe. Veel makkelijker wordt het niet 🙂

Je kunt vervolgens wat pesto, cherrytomaatjes en rucola door de risotto mengen. Of je houdt hem lekker basic en serveert de risotto bijvoorbeeld met een lekker stukje kip of vis of kies ook eens voor een vegetarisch alternatief. Lekker wat geroosterde groenten uit de oven erbij.

Wil je dit recept in een gewone pan maken? Bekijk dan hieronder de bereidingswijze.

Doe de boter in een diepe pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit 2-3 minuten. Voeg daarna de rijst toe, meng alles door elkaar en bak dit 1 minuut. Vervolgens voeg je beetje voor beetje de bouillon toe. Blijf ondertussen goed roeren. Wij voegen 1 grote schep bouillon toe, hierdoor staat de rijst net onder. We laten de rijst de bouillon opnemen, en voegen pas weer nieuwe toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Ga zo door totdat de rijst gaar is. Als de rijst gaar is, voeg je een snufje peper en de Parmezaanse kaas toe. Meng alles door elkaar en serveer direct.

Deze risotto recepten zijn ook lekker:

Risotto met pompoen en doperwtjes

Risotto met tomatensalsa

Risottoballetjes met prei

Ovenrisotto met groene groenten

risotto met Parmezaanse kaas, crockpot

Bewaar het recept voor de risotto uit de Crockpot op Pinterest

risotto met Parmezaanse kaas, crockpot

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken