Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Aardappelschotel met kip uit de Airfryer

  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 10 min. bereidingstijd
    25 min. in de Philips Airfryer

We hebben onze Philips Airfryer XXL er weer bij gepakt en zijn aan de slag gegaan met een lekkere aardappelschotel met courgette, kip en feta. Er werd namelijk massaal via Instagram gevraagd om een complete maaltijd of een eenpansgerecht uit de Airfryer. Als er iets is waar we dol op zijn, is het wel eenpansgerechten. Je hoeft niet een heleboel verschillende pannen vies te maken, niet verschillende bereidingstijden in de gaten te houden en de smaken komen lekker samen omdat alles samen wordt bereid. We waren dan ook maar wat blij met jullie verzoek om een eenpansgerecht en hebben heerlijk zitten smullen van deze aardappelschotel met kip en feta. 

Er staan trouwens nog meer lekkere Airfryer maaltijden op de website! Deze bolognese quiche, onze vis-ovenschotel met krieltjes en deze Griekse schotel bijvoorbeeld. Zo zie je maar weer dat je met een Philips Airfryer veel meer kunt dan alleen maar frietjes bakken. Al is dat laatste ook wel erg lekker hoor! 

aan de slag met de aardappelschotel met kip

Een groot voordeel van de Philips Airfryer XXL, je hoeft hem niet voor te verwarmen. Je kunt dus gelijk aan de slag met het schoonmaken van de aardappeltjes. Maak de roseval aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Besprenkel de aardappels met 1 el olijfolie en verdeel 1 tl provençaalse kruiden erover. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal die in de Airfryer past en bak 8 minuten in de Airfryer op 180 graden. 

Tip: wist je dat Philips ook Airfryer accessoires heeft? Zoals een speciale bakaccessoire die precies in de Airfryer past (die hebben wij gebruikt!), een grillpan en een pizzaplaat voor het bakken van pizza’s. 

Snijd de courgette in plakjes en snijd de plakjes dan nog een keer doormidden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in niet al te kleine stukken. Besprenkel de groente met 1 el olijfolie en doe de rest van de provençaalse kruiden erbij samen met een snuf peper en de verkruimelde feta. Breng de kip op smaak met zout en peper. Als de roseval aardappels er 8 minuten in hebben gezeten, doe je de groente en de kip erbij. 

Bak de aardappelschotel nog 15-20 minuten, totdat de kip gaar is en de aardappeltjes zacht zijn. 

Wil je er nog een lekker sausje bij? Maak dan bijvoorbeeld deze gembersaus. We eten deze saus zelf bij zo ongeveer alles haha. 

We werden overigens ook overspoeld met de vraag ‘hoe houden jullie de Airfryer zo mooi schoon?’. We doen eigenlijk niks speciaals haha, maar na gebruik gaan de onderdelen de vaatwasser in en komen er vervolgens weer mooi schoon uit. 

Dit recept is in samenwerking met Philips

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken