Boerenkoolstamppot met worst

  • Hoofdgerecht

Boerenkoolstamppot met worst
We beginnen dit jaar weer met een heel simpel maar lekker recept: boerenkoolstamppot met worst. Misschien denk jij nu wel: dit is toch geen recept, iedereen kan dit toch wel maken? Wist je dat ons basisrecept voor hutspot super populair is? Daarom hebben we besloten om zo nu en dan wat basisrecepten te plaatsen, zoals deze boerenkoolstamppot met worst.

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 200 gr boerenkool
  • 500 gr kruimige aardappels
  • 1 rookworst
  • 15 gr boter
  • 100 gr spekblokjes/reepjes
  • snufje zout en peper
  • evt scheutje azijn

Bereidingswijze: boerenkoolstamppot 

Schil de aardappels en snijd grote aardappels in tweeën. Doe de boerenkool en aardappels in een pan en voeg water toe totdat alles goed onderstaat. Breng het geheel aan de kook en kook de aardappels en boerenkool ongeveer 20 minuten totdat de aardappels gaar zijn.
Boerenkoolstamppot met worst
Bereid de rookworst volgens de verpakking. Zelf kook ik de rookworst in de verpakking mee in de pan met de aardappels en rookworst. Bak ondertussen in een andere pan de spekblokjes bruin en krokant, zonder olie toe te voegen. Na ongeveer 20 minuten zijn de aardappels gaar, en giet je het geheel af. Stamp de aardappels met de boerenkool, een snufje zout en peper, azijn en de boter fijn (evt. kun je de azijn ook weglaten). Als de stamppot nog wat te droog is, voeg je een beetje extra boter of wat melk toe. Schep als laatste de spekblokjes (met het vet) door de boerenkoolstamppot en serveer het geheel met de rookworst.

Tip: heb je een restje boerenkool stamppot over? Bewaar deze dan in een bakje in de koelkast (maximaal 2-3 dagen). Warm de boerenkool stamppot op in de magnetron of met een klontje boter in de pan, mmm!
Tip: probeer ook eens onze goulashsoep of hutspot met gehakt.
Boerenkoolstamppot met worst
Bewaar het recept voor deze boerenkoolstamppot met worst op Pinterest!
Boerenkoolstamppot met worst

Onze kookboeken

6 reacties op “Boerenkoolstamppot met worst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *