Breekbrood

  • Bakken

Breekbrood
We laten je vandaag zien hoe je zelf breekbrood kunt maken met behulp van een pakje broodmix. Uiteraard kun je ook zelf een broodmix maken volgens dit recept.

Op zoek naar meer kerstrecepten? Bekijk dan onze categorie met kerstrecepten.

Recept voor 6 personen

Benodigdheden:

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de broodmix volgens de bereidingswijze op het pak. Laat vervolgens de broodmix rijzen.BreekbroodVerdeel het deeg vervolgens in 6 stukken (je kan uiteraard ook kleinere bolletjes maken, dan verdeel je het deeg bijvoorbeeld in acht of twaalf stukken). Maak van alle stukjes deeg een mooi bolletje.BreekbroodLeg de bolletjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Verdeel over de bolletjes deeg wat sesamzaadjes of maanzaad. Laat het deeg eventueel nogmaals rusten. Bak het breekbrood vervolgens af volgens de bereidingswijze op het pak van de broodmix. In ons geval is dat 25 minuten op 200 graden. Serveer het breekbrood met zelfgemaakte kruidenboter, kruidendip of pesto.  Breekbrood
Breekbrood

Onze kookboeken

1 reactie op “Breekbrood”
  • m.boersma59@gmail.com

    Lijkt me erg lekker en reuze simpel om te maken als je een pakje broodmix gebruikt. Warm opeten met roomboter en zelfgemaakte jam! Mmmm….wat een goed idee. Ik ga ze maken. Heb ik net besloten. Ik verheug me nu al. Bedankt voor de tip.
    En bij deze vast hele fijne en gezellige kerstdagen voor iedereen die dit leest. 👍🏻🍩😋🎄👋🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *