Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
broodje carpaccio

Broodje carpaccio

  • Lunch
  • 2 personen
  • 20 min. bereidingstijd
broodje carpaccio

Klassieke Italiaanse carpaccio, heerlijk als voorgerecht of op een broodje. Maak bijvoorbeeld eens een heerlijk broodje carpaccio voor de lunch. Lekker met rucola, zongedroogde tomaatjes, pesto en pijnboompitten. Makkelijk te maken, maar ZO lekker! Tip: vervang de pesto eens door truffelmayonaise.

Wist je dat carpaccio voor het eerst werd geserveerd in 1963 in Venetië, in Harry’s bar, ten tijde van een tentoonstelling van de bekende Italiaanse schilder Carpaccio. Inmiddels is carpaccio een super populair gerecht dat je in allerlei variaties op de menu’s van allerlei restaurants tegenkomt. 

aan de slag met het broodje carpaccio!

Rooster de pijnboompitten in een pan, zonder olie. Snijd de Italiaanse bol doormidden. Snijd de rode ui in halve ringen en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Smeer de Italiaanse bol in met wat (zelfgemaakte) pesto. Verdeel de rucola en de rode ui er overheen. Daarna de plakjes carpaccio, snufje peper, wat Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitten. Bovenkant van het broodje erop en klaar!

Tip: ook heel lekker met wat ‘crema di balsamico over de carpaccio’.

Broodje carpaccio

Bewaar het recept voor dit broodje carpaccio op Pinterest!

Broodje carpaccio
<br>ook lekker:

Broodje uit de pan

Satebroodjes

Satebroodjes

Onze kookboeken