Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
8x meal prep recepten

8x meal prep recepten

8x meal prep recepten
Meal prep recepten, klinkt allemaal hartstikke spannend, maar het zijn eigenlijk gewoon recepten die je makkelijk van te voren kunt klaarmaken. We kregen de vraag of we wat tips konden delen, dus hierbij hebben we 8 recepten die je makkelijk van te voren kunt klaarmaken, meal preppen dus, op een rijtje gezet. Klik vooral verder om de meal prep recepten te bekijken.

Verwacht nu geen artikel waarin we je laten zien hoe je in een dag genoeg eten klaarmaakt voor de hele week. We vinden het zelf veel te leuk om in de keuken bezig te zijn en lekker gevarieerd te eten. Mochten we hiermee het hele meal prep-idee omzeep hebben geholpen, sorry daarvoor! Met dit artikel willen we je vooral laten zien dat er een heleboel lekkere recepten zijn die je prima eerder op de dag (of zelfs een-twee dagen van te voren) kunt maken, net op dat moment dat je er ruim de tijd voor hebt. ‘s Avonds alleen nog even afbakken of opwarmen en aan tafel!

1. Wraps uit de oven
Een recept dat bij ons bijna wekelijks op tafel staat en we vaak ‘s middags al voorbereiden. We maken de saus van te voren, vullen de wraps alvast en leggen ze in de ovenschaal. ‘s Avonds is het slechts nog even een kwestie van in de oven schuiven en dan aan tafel.
Wraps uit de oven
2. Goulashsoep
Soep kun je meestal ook prima van te voren klaarmaken. Warm het op een later moment nog even op in een pannetje of in de magnetron. Wat we zelf vaak doen is een lekkere grote hoeveelheid maken zodat we het later in de week nog een keer kunnen eten, meestal dan als lunch of we vriezen wat in voor de week daarna. De laatste tijd is de goulashsoep hier in huis favoriet.
Goulashsoep

3. Butter chicken
Ook weer zo’n gerecht dat veel tijd kost om klaar te maken. Daarom maken we het graag klaar op een moment dat het ons goed uitkomt om het later nog even op te piepen in de magnetron. Meestal als we het gaan opwarmen koken we er nog een paar sperziebonen bij, zodat we toch nog wat groente binnen krijgen.
Butter chicken met rijst
4. Lasagne bolognese
Naast dat dit een van de lekkerste lasagne recepten is die we ooit hebben gegeten, kun je de lasagne bolognese ook hartstikke goed meal preppen. Maak het recept klaar tot aan de stap dat je de boel de oven in moet schuiven. Dit laatste doe je pas op het moment dat je aan tafel wil. Bewaar de lasagne maximaal een-twee dagen in de koelkast.
Lasagne bolognese

5. Aardappel-gehaktschotel 
Ook ovenschotels kun je prima alvast van te voren klaarmaken en hoef je dan vlak voor het eten alleen nog even af te bakken. Deze aardappel-gehaktschotel bijvoorbeeld kun je klaarmaken tot het moment dat het volgens de receptuur de oven in moet. Afbakken doe je vervolgens wanneer het jou uitkomt. Bewaar in de tussentijd de ovenschotel in de koelkast (maximaal een dag of twee).

Aardappel-gehaktschotel
6. Bolognese saus
Onze vriezer ligt vol met allemaal afgemeten bakjes met daarin onze heerlijke bolognese saus. Hebben we zin in pasta bolognese, dan halen we die ochtend een bakje saus uit de vriezer.
Bolognesesaus

7. Bloemkool-ovenschotel met aardappel en spekjes
Deze ovenschotel kun je ook prima van te voren klaarmaken. Je kunt de ovenschotel helemaal ‘afbakken’ en later even oppiepen in de magnetron. Heb je tijd genoeg om het afbakken te doen voordat je aan tafel gaat? Dan doe je afbakken later en bewaar je de ovenschotel een of twee dagen in de koelkast.
Bloemkool-ovenschotel met aardappel en spekjes

8. Kippensoep met rijst
Een van de ultieme meal prep recepten is toch wel soep. Je kunt in een keer grote hoeveelheden maken en per portie invriezen. Naast een flinke lading pastasaus hebben we ook meestal allemaal verschillende soepen in de vriezer, waaronder vaak deze kippensoep met rijst.
Kippensoep met rijst

Nog wat handige meal prep tips op een rijtje!

  • Bewaar eten dat je (gedeeltelijk) hebt klaargemaakt niet langer dan twee dagen in de koelkast. Wil je eten langer bewaren? Vries het dan in. Let er wel op dat niet alles geschikt is om in te vriezen, pastagerechten of iets van bladerdeeg worden er doorgaans niet lekkerder van. (Pasta)sauzen en soepen daarentegen kun je prima langere tijd in de vriezer bewaren.
  • Kook eens wat vaker een dubbele portie. Zo kun je die avond lekker eten en wat er overblijft bewaren voor later.
  • Niet alle recepten zijn geschikt om al van te voren klaar te maken, dingen zoals bladerdeeg of dingen met zalm bijvoorbeeld worden er doorgaans niet lekkerder op.
  • Niet onbelangrijk, maar misschien wel voor de hand liggend, koop goede afsluitbare bakjes. En dan zijn vierkante bakjes handiger om op te bergen in de vriezer dan ronde bakjes.

Bewaar de 8x meal prep recepten op Pinterest!
8x meal prep recepten

Onze kookboeken