Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Kippensoep met tortellini

Kippensoep met tortellini

  • 2 personen
  • 5 min. bereidingstijd
    30 min. kooktijd
Kippensoep met tortellini

In de wintermaanden toveren we vaak een lekker soepje op tafel. Jorrit eet het liefst vermicelli door de soep, maar dat hadden we dus laatst niet in huis. Aangezien er wel tortellini in huis was stond er dus kippensoep met tortellini op tafel. En dat viel eerlijk gezegd erg goed in de smaak, dus hierbij het recept! We hebben dit recept wel simpel gehouden dus niet zelf de bouillon gemaakt en een zakje gesneden soepgroenten gebruikt. Heb je meer tijd? Gebruik dan dit kippensoep recept.

aan de slag met de kippensoep met tortellini

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe dan een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook aan. Bak ook de soepgroenten even mee, samen met de tijm en peterselie. Voeg dan de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg dan de kipfilet toe en laat de kip 15 minuten meekoken. Haal dan de kip uit de pan en trek uit elkaar met twee vorken. Doe dan de kip samen met de tortellini terug in de pan en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken, af en toe even roeren. Serveer er eventueel nog een stokbroodje met wat smeersels bij, eet smakelijk!

Kippensoep met tortellini

Bewaar het recept voor de kippensoep met tortellini op Pinterest en neem ook eens een kijkje tussen de andere soep recepten.

Kippensoep met tortellini
meer soep recepten
Goulashsoep

Goulashsoep

Tomatensoep met pasta

Italiaanse zoete aardappelsoep

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken