Laatste tips voor Kerst


In dit artikel geven we jullie nog een aantal laatste tips voor Kerst. Dus ben je bijvoorbeeld nog op zoek naar een toetje, een hoofdgerecht of een bijgerecht voor Kerst, kijk dan snel verder!

Als allereerste zullen we paar tips met jullie delen waardoor je zo min mogelijk kerststress zult ervaren (als het goed is ;)):

  • Houd en makkelijk en kies voor gerechten die je al vaker hebt gemaakt. Of kies in de supermarkt bijvoorbeeld een special kerst bijgerecht zoals aardappel gratin. Dit scheelt je een hoop werk en stress als je geen echte keukenprins(es) bent.
  • Kies voor een deel voor gerechten die je van te voren kunt maken of waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan. Zelf gaan wij bijvoorbeeld kaasfondue eten (makkelijk!) met daarbij aardappelkroketjes, haricots verts met spek (kun je van te voren maken en dan even afbakken in de oven), stokbrood, kruidenboter (kun je van te voren maken), stoofpeertjes (kun je van te voren maken) en gehaktballetjes (maken we ook van te voren). Als we gaan eten hoeven we dus alleen maar alles op te warmen.
  • Gaat er iets mis? Ach kan gebeuren! Waarschijnlijk heb je nog meer dan genoeg eten over 😉

Kerstontbijt
Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het kerstontbijt? In dit artikel delen we 10 recepten voor het kerstontbijt. Met croissantjes, lekkere afbakbroodjes, jus d’orange, kerststol en een gekookt eitje kom je ook al een eind. Zelf vind ik deze ei-muffins ook een aanrader!

Voorgerecht
Als voorgerecht vind ik soep echt een aanrader omdat je dit al een dagje van te voren kunt maken. Op de dag zelf hoef je alleen maar even de soep op te warmen. Geen kerststress dus! In dit artikel delen we 5x soep als voorgerecht. Op zoek naar een ander soort voorgerecht dan soep? In dit artikel delen we 5 voorgerechten voor Kerst, zoals een salade en een bruschetta.

Hoofdgerecht
De 10 lekkerste kerst hoofdgerechten kun je hier vinden (die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn). Wij kan dinsdag lekker kaasfonduen met allerlei bijgerechten erbij. Woensdag gaan we denk ik een uitgebreide borrelplank maken. Lekker en snel klaar 🙂 Vleesfondue is trouwens ook een aanrader! Ga je gourmetten? Ook daar hebben we uitgebreid artikel over geschreven met allerlei tips voor bij het gourmetten.

Bijgerechten
Nog op zoek naar een simpel bijgerecht? Wat dacht je van stoofpeertjes, aardappelsterren of haricots verts met spek? Bekijk hier de 10 lekkere bijgerechten voor Kerst.
Aardappelgratin
Toetjes
Last minute nog op zoek naar een toetje voor Kerst? Bekijk dan dit artikel met 10x kersttoetjes. Eén van mijn favoriete toetjes is een trifle met chocola en frambozen (of ander fruit). Super simpel om te maken maar het ziet er toch erg mooi uit en alsof je lang bezig bent geweest.
Toetje met chocola en frambozen
De dag of dagen na Kerst
Heb je nog veel restjes over de dag of dagen na Kerst? In dit artikel delen we een heleboel tips wat je hiermee kunt maken!

Oliebollen cake

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *