Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Labneh – Libanese yoghurtdip

  • Dressings, sauzen & dips
  • 10 min. bereidingstijd
    240 min. wachttijd

Labneh, een lekkere frisse Libanese yoghurtdip. Lekker om te serveren bij een bord couscous met kip, een stuk Libanees platbrood of gegrilde groente uit de oven. Je hebt voor dit recept wat meer tijd nodig, dus begin op tijd of maak het alvast een dag van te voren. Op zoek naar nog meer lekkere dipsauzen en salsa’s? We hebben er een hele lekkere op de site staan, zoals deze raita, een kruidendip met zongedroogde tomaten of de salsa roja.

Zo maak je labneh

Doe een snuf zout door de yoghurt en roer dit even door. Hang een zeef boven een grote kom of de gootsteen en leg hier een schone theedoek in. Doe de yoghurt erbij en laat circa 4 uur uitlekken. Tip: als je goede, dikke Griekse yoghurt gebruikt, hoef je de yoghurt niet eerst uit te laten lekken. Wij gebruiken zelf de Griekse yoghurt van Fage en die is al lekker stevig.

Wij hebben voor deze variant wat pistache nootjes gehakt om erdoor te doen. Je kunt ook granaatappelpitjes of olijven erdoor doen. Zodra het vocht uit de yoghurt is verdwenen schep je het in een schaal en meng je de rasp van een citroen en de za’atar erdoor. Wat gehakte pistache nootjes erover, verse peterselie en wat olijfolie en klaar.

Bewaar het labneh recept op Pinterest!

Onze kookboeken

13 reacties op “pesto recept”
  • Sanne

    Niet alleen is deze pesto heerlijk, maar hij blijft ook goed in de vriezer. Heb vandaag een restje pesto gebruikt dat ik een maand geleden had ingevroren, en je ziet en proeft werkelijk geen enkel verschil. In plaats van je basilicum plant te laten woekeren, kan je dus de blaadjes oogsten wanneer ze op hun mooist zijn en er pesto van maken die je in de vriezer gooit voor later. Ideaal!!!
    P.S. Ik doe er voor mezelf iets zout bij, maar mijn opa volgt een zoutarm dieet en voor hem is dit recept veel beter dan pesto uit een potje. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *