Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Labneh – Libanese yoghurtdip

  • Dressings, sauzen & dips
  • 10 min. bereidingstijd
    240 min. wachttijd

Labneh, een lekkere frisse Libanese yoghurtdip. Lekker om te serveren bij een bord couscous met kip, een stuk Libanees platbrood of gegrilde groente uit de oven. Je hebt voor dit recept wat meer tijd nodig, dus begin op tijd of maak het alvast een dag van te voren. Op zoek naar nog meer lekkere dipsauzen en salsa’s? We hebben er een hele lekkere op de site staan, zoals deze raita, een kruidendip met zongedroogde tomaten of de salsa roja.

Zo maak je labneh

Doe een snuf zout door de yoghurt en roer dit even door. Hang een zeef boven een grote kom of de gootsteen en leg hier een schone theedoek in. Doe de yoghurt erbij en laat circa 4 uur uitlekken. Tip: als je goede, dikke Griekse yoghurt gebruikt, hoef je de yoghurt niet eerst uit te laten lekken. Wij gebruiken zelf de Griekse yoghurt van Fage en die is al lekker stevig.

Wij hebben voor deze variant wat pistache nootjes gehakt om erdoor te doen. Je kunt ook granaatappelpitjes of olijven erdoor doen. Zodra het vocht uit de yoghurt is verdwenen schep je het in een schaal en meng je de rasp van een citroen en de za’atar erdoor. Wat gehakte pistache nootjes erover, verse peterselie en wat olijfolie en klaar.

Bewaar het labneh recept op Pinterest!

Onze kookboeken