Oh pesto! We eten het graag met kip en pasta, op wraps en met rijst. Daarom zijn we heel blij met de twee recepten die Emma van de blog Emma Julia ons heeft gestuurd. Ben jij ook een liefhebber van pesto, dan zul deze recepten zeker waarderen. Maak ook eens de variatie met spinazie! Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.
Klassieke pesto
Wat heb je nodig?
- 30 gram basilicum
- 10 gram peterselie
- 20 gram pijnboompitten
- 10 gram hazelnoten
- 5 eetlepels olijfolie
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitten en hazelnoten kort totdat ze lichtbruin zijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Pel de knoflook en snijd deze klein. Doe de basilicum, peterselie, geroosterde pijnboompitten en hazelnoten, olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas, de fijngesneden knoflook en een flinke snuf peper en een snufje zout in een kom en vermaal deze met een staafmixer. Dit kan ook in een keukenmachine of blender. Maal dit goed fijn. Dan is je klassieke pesto helemaal klaar!
Spinaziepesto
Wat heb je nodig?
- 35 gram babyspinazie
- 25 gram pijnboompitten
- 5 eetlepels olijfolie
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 teen knoflook
- zout en peper
Bereidingswijze:
Verwarm een koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitten kort totdat ze lichtbruin zijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Pel de knoflook en snijd deze klein. Doe dan de spinazie, geroosterde pijnboompitten, olijfolie, geraspte Parmezaanse kaas, de fijngesneden knoflook en een flinke snuf peper en een snufje zout in een kom en vermaal deze met een staafmixer. Dit kan ook in een keukenmachine of blender. Maal dit goed fijn. Dan is je spinazie pesto helemaal klaar!
Tip: ben jij lactose-intolerant en dacht je dat je nooit mee kon doen aan pasta-pesto? Goed nieuws! De Albert Heijn verkoopt pesto zonder kaas, namelijk de Puur&Eerlijk versie. Je vindt deze pesto in het peetschap. Of je kunt natuurlijk zelf pesto maken 😉
Bron: Emma Julia
Hoi Sofie en Jorrit,
Bedankt voor jullie recept 🙂 Er zit echter wel degelijk een verschil tussen pindasaus en satesaus. Jorrit heeft bij deze gelijk. De basis ligt in Indonesie. In Nederland bedoelen de Nederlands met satesaus gewoon altijd pindasaus. De Indo’s bedoelen er echter de saus mee die bij de sate geserveerd wordt. Deze saus kan echt vanalles zijn en is dus niet per definitie gemaakt op basis van pinda’s. Satesaus is in Indonesie de saus die bij de desbetreffende sate geserveerd wordt en dat varieert per satesoort (Kip, geit, varken enz) dus kan echt vanalles zijn terwijl Pindasaus vaak nagenoeg hetzelfde is met uitzondering van de hoeveelheid pepers.
Groetjes Maike
1 na laatste zin klopt niet helemaal!😅😉
Geachte redactie,
Om de saus “gladder” te maken, gebruik ik honing i.p.v. bruine suiker. Tevens voeg ik gember- en knoflookpoeder en wat peper toe. Om de saus rustig te verwarmen, gebruik ik de “au bain-marie” methode.
P.s. de tekst klopt niet helemaal: als je de saus te dun vindt, moet je niet extra melk of water toevoegen.