Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst

 • Hoofdgerecht
 • 2-3 personen
 • 30 min. bereidingstijd

Zuurkoolstamppot met appel en rookworst
We hebben een aantal verzoekjes binnengekregen om eens iets met zuurkool te maken. En daarom vandaag ons eerste recept met zuurkool namelijk zuurkoolstamppot met appel en rookworst. Ook al is het nog steeds niet heel erg koud buiten, een lekker stamppotje gaat er bij ons wel in!

De allerlekkerste stamppot recepten vind je hier!

aan de slag met de zuurkoolstamppot!

Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel doormidden. Zet een grote pan water op en kook de aardappels en de zuurkool circa 20 minuten. Tip: het hangt van het ‘soort’ zuurkool (bijv. in de pot) af hoe je deze moet bereiden of hoe lang je deze moet meekoken, let dus goed op!  Voeg de laatste 5 minuten eventueel een ui gesneden in ringen toe.
 photo IMG_6015_zps1fb8fba7.jpg
Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes. Bereidt ook de rookworst volgens de bereidingswijze op het pakje. Giet de aardappels en de zuurkool af en stamp het geheel met de creme fraiche, de melk, paprikapoeder en een snufje peper. Voeg ook de stukjes appel toe en meng het geheel door elkaar.
 photo IMG_6043_zps8dd71edd.jpg

Bewaar het recept voor de zuurkoolstamppot met appel op Pinterest!
 photo IMG_6030_zps81c32ba7.jpg

ook lekker:
stamppot hawai

Stamppot hawai

Stamppot hete kip

Witlofstamppot met ham en kaas

Prei stamppot met kaas

Onze kookboeken

15 reacties op “Zuurkoolstamppot met appel en rookworst”
 • silvija

  heerlij zuurkool! tip..ik doe altijd een zak Cranberries bij de zuurkool en laat het meestoven..een heerlijke zoetzure tegenhanger van de vaak zout-zure zuurkool..

 • Sandra

  Smaakt heerlijk! Nog uitgebakken spekjes erbij gedaan.

 • Regina

  Je kunt de rookworst in de folie laten zitten en tijdens het koken op de zuurkool leggen, werkt perfect! Al doe ik dat meestal gewoon zonder iets er om heen !

 • Ina

  Stamppot van zuurkool, dat is weer eens iets anders! Ik heb zuurkool altijd los met aardappelpuree gegeten, met een beetje (vegetarische) jus uit een pakje.
  Ik ben benieuwd!

  • Ineke

   Houden zo Ina, tenzij je aardappelen lekkerder vindt. ik had 3 kleuren paprika in een beetje olie ietwat zacht gebakken, daar de uitgelekte zuurkool bijgedaan en gezamenlijk 10/15 min zachtjes laten prutten. Af en toe roeren. De laatste minuutjes een spring uitje mee verwarmd. De gekookte aardappeltjes in een beetje olie gebakken. Was lekker. Wij zijn vlees eters, maar hierbij misten we het niet.

   • Ina

    Dat lijkt me ook lekker, en leuk kleurig! 🙂
    Maar ik ga eerst de stamppot proberen, vooral om de appel en creme fraiche, allebei ook zurig tenslotte, dus dat zal vast heerlijk bij de zuurkool smaken!

 • saskia

  ik doe altijd spekjes en ui en appel in een stamppotpan, theelepel karweizaad erover. Vervolgens gebruik ik biologische zuurkool (iets van 80 cent), deze laat ik uitlekken en voeg ik toe aan de spekjes etc. Dit een half uur samen op zijn zachts op het vuur dan trekt de smaak er lekker in. Daarna de aardappels afgieten en toevoegen. jus van een worstje is vaak ook lekker om er een beetje van toe te voegen.

 • Corine Becers

  Kook aardappelen en zuurkool niet samen,de aardappelen worden niet gaar.
  Het lekkerst is zuurkool uit het vat. gebruik het liefst VERSE producten.

  • Ineke

   Ook ik heb veel liever vers uit het vat.b.v. Die Hongaarse. Altijd lekker, net even aan de kook brengen, zonder water of roerbakken met wat je lekker vindt. Aardappels heel ernaast. Nu heb ik een pot, denk dat ik die ook zo ga behandelen, wordt vervolgd.

 • Ineke

  Wat voor zuurkool gebruik je.? Ik heb de Duitse sauerkraut in pot en die zou ik niet 20 min in zoveel water koken, of toch.? Wat blijft er dan van de smaak over.?

  • Lekker en Simpel

   Oja dat klopt. Het hangt er vanaf wat voor soort zuurkool je gebruikt. Ik ga het er gelijk even bijzetten. Ik gebruik voorverpakte zuurkool waarbij staat dat je deze circa 20 minuten moet koken.

 • Herma de Vries

  Wat ook erg lekker is om sambal en zoete ketjap toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.