Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
picknick

5x picknick recepten

picknick
Heb je de zomer in je bol en heb je zin om te gaan picknicken (of zin gekregen door dit artikel)? Wij laten je vijf lekkere en simpele picknick recepten zien. Salades kun je heel goed thuis maken, in een bakje doen en meenemen naar de plaats van bestemming. Wraps rol je in een stuk aluminiumfolie en sandwiches kun je in een zakje of bakje meenemen.

Wat is nou handig om mee te nemen naar een picknick?
Eten
Er is van alles dat je zo mee kunt nemen, denk aan fruit zoals appel, druiven of mandarijntjes. Daarnaast vind ik het zelf ook altijd wel lekker om wat hartigs mee te nemen zoals wat chipjes en nootjes. Ook lekker zijn muffins of kleine cakejes. Hieronder kun je vijf lekkere recepten vinden die ideaal zijn voor een picknick.

Drinken
Neem genoeg drinken mee. Vooral als het warm is, gaat het heel hard met het drinken. Zelf kies ik liever voor flessen met een draaidop omdat de kans op knoeien en lekken dan wat kleiner is. Daarnaast leg ik altijd een dagje van te voren 1 of meerdere kleine flesjes water in de diepvries. Ze kunnen dan dienen als koelelement en wanneer het ijs op een gegeven moment ontdooit is, kun je het water ook nog opdrinken. Sowieso is het aan te raden om flessen water mee te nemen. Je kunt namelijk ook prima je handen even schoonmaken met een beetje water.

Overig
Een mand of tas om alle spullen in te vervoeren, een kleed of deken om op te zitten, (plastic) bordjes, bestek en bekertjes, servetjes, eventueel een plastic tas voor het afval. Verder kun je het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Je kunt spelletjes meenemen, een klein boxeje voor muziek, een parasol, een boek en ga zo maar door.

Tortellini salade met tonijn
Tortellini salade
Pitabroodjes met avocado, tomaat en kip
 photo IMG_4216_zps6f371d6c.jpg
Watermeloensalade met feta en munt
Watermeloensalade met feta
Sandwich met kaas en rucola
 photo IMG_1101_zps086015b9.jpg
Zomerse wraps
Snelle & zomerse wraps
Wat neem jij graag mee naar een picknick? Laat het ons hieronder weten!

Onze kookboeken

1 reactie op “Griekse bowl met gehaktballetjes”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.