Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Risotto met courgette en feta

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
risotto met courgette en feta

Ik HOU(!) van risotto en ik vond het daarom wel weer eens tijd voor een nieuwe variant, namelijk risotto met courgette en feta. Lekkerrrrr! Serveer de risotto eventueel met een stukje vis of vlees of houd het lekker vegetarisch. Maak ook eens onze risotto met gehakt of de ovenrisotto met prei en spek.

aan de slag met de risotto met courgette en feta!

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette, feta en tomaten in stukjes. Doe de feta en tomaten in een bakje, samen met een scheutje (olijf)olie en een snufje peper. Verwarm de boter in een gietijzeren pan en voeg de ui, knoflook, courgette en oregano toe. Bak dit 5 minuten en voeg dan de risotto rijst toe. Bak de risotto rijst 1 minuut mee en voeg dan 2 scheppen hete bouillon toe zodat de rijst net onderstaat. We laten de rijst de bouillon opnemen, en voegen pas weer nieuwe toe als de rijst de bouillon heeft opgenomen. Vergeet niet om ondertussen regelmatig even te roeren in de pan. Ga zo door totdat de rijst gaar is (dit duurt circa 20 minuten). Als de rijst gaar is, haal je de pan van het vuur. Voeg de tomaat en feta toe en maak af met een snufje peper.

Tip: je kunt dit recept ook in de Crockpot Express maken. Volg dan onderstaande bereidingswijze.

Doe de boter in de Crock pot en zet hem op de ‘saute’ functie. Bak de ui, knoflook, courgette en oregano. Voeg na 5 minuten de rijst toe en bak dit 1 minuut mee. Daarna kan de bouillon erbij, druk je op ‘stop’ en druk je op de ‘rice/risotto’ knop. Zet de deksel op de pan en doe het ventiel dicht. Als de 12 minuten voorbij zijn, wacht je circa 5-10 minuten en dan open je (met behulp van een pollepel) het ventiel op de deksel. Haal de deksel vervolgens van de pan en voeg de tomaat en feta toe.

Bewaar het recept voor risotto met courgette en feta op Pinterest

ook lekker
Gevulde paprika met ham en kaas

Gevulde paprika met ham en kaas

Nasi quiche

Pastasalade hawai

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken