Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
10x koolhydraatarm recept

10x koolhydraatarme recepten

10x koolhydraatarm recept
We krijgen regelmatig de vraag of we een lekkere koolhydraatarm recept online hebben staan, of wanneer we een kookboek gaan uitbrengen met koolhydraatarme recepten. Inmiddels hebben een categorie met koolhydraatarme recepten online gezet die we langzaam aan aan het vullen zijn met nieuwe recepten. En we hebben hierbij onze 10 favoriete koolhydraatarme recepten op een rijtje gezet!

1. Courgetti bolognese met linzen
Courgetti, of courgette spaghetti, hebben we sinds kort helemaal ontdekt. Soms doen we voor de helft volkoren spaghetti en voor de helft courgette spaghetti, een lekkere saus erbij en meer heb je niet nodig. Oh ja, kaas natuurlijk! Courgetti bolognese met linzen
2. Shakshuka met kip
Wel eens van shakshuka gehoord? Nou wij bestelden tijdens een weekendje weg een keer shakshuka, vooral vanwege de gekke naam eigenlijk. Maar daar hadden we alles behalve spijt van. Inmiddels zijn we lekker aan het experimenteren geslagen en hebben we al een paar shakshuka varianten online staan. De shakshuka met kip is toch wel favoriet! 
Shashuka met kip

3. Italiaanse zoete aardappelsoep
Een lekker snel soepje dat met ongeveer 25 minuten op tafel staat met in de hoofdrol, zoete aardappel. Lekker veel kruiden erbij en een focaccia om het feest compleet te maken. 
Italiaanse zoete aardappel soep

4. Kip-gehakt brood
Dit gehaktbrood met kippengehakt was zo verrassend lekker. We hadden van te voren niet al te hoge verwachtingen, maar dat het zo goed zou smaken hadden we eigenlijk niet verwacht. Serveer het kip-gehaktbrood lekker met wat broccolirijst en bijvoorbeeld shakshuka, maar dan een shakshuka zonder kip.
kip gehaktbrood

5. Maaltijdsalade met linzen
Zo nu en dan komt het voor dat we ‘s avonds niet veel trek hebben. In dat soort gevallen biedt een lekkere maaltijdsalade vaak uitkomst. Zo toverde we onlangs deze maaltijdsalade met linzen, sla, tomaat, komkommer en avocado op tafel. Nog een lekkere vegetarische schnitzel erbij en zo simpel kan het zijn. Binnen 15 minuten kun je aan tafel.
Maaltijdsalade met linzen
6. Ratatouille soep
Deze ratatouille soep is de ideale soep om van je restjes groente af te komen. Heb je nog een stuk courgette, aubergine, paprika of prei liggen? Het kan er allemaal in. Naast dat je lekker van je restjes af bent en dus niets hoeft weg te gooien, is deze soep vooral heel erg lekker! Ook zeker een keer maken als je geen restjes in huis hebt en je er speciaal de ingrediënten voor in huis moet halen. Het witte stokbrood kun je beter achterwege laten als je de koolhydraten laag wil beperken 😉
Ratatouille soep
7. Courgette lasagne in tomatensaus
Gerechten waar we normaal pasta voor zouden gebruiken maken we meestal koolhydraatarm door de pasta te vervangen door courgette. Zo bestaat deze lasagne uit een laagje courgette, daarover een laagje tomatensaus, laagje courgette, dan weer saus en op het eind lekker wat kaas.
Courgette lasagne met tomatensaus8. Vegetarische curry met bloemkoolrijst
We hebben al eerder een keer een vegetarische curry gemaakt, maar toen geserveerd met witte rijst. Niet helemaal koolhydraatarm dus. Van deze curry, met onder andere kikkererwten en doperwten, maakte we een koolhydraatarm recept door de witte rijst te vervangen door bloemkoolrijst. Net zo lekker!
Vegetarische curry met bloemkoolrijst
9. Salade met stoofvlees
Vlees bevat meestal nauwelijks koolhydraten. Dus ben je op zoek naar een lekker koolhydraatarm recept, dan kan ook deze salade met stoofvlees op het lijstje! Serveer er bijvoorbeeld een lekker kopje soep bij.
Salade met stoofvlees
10. Mediterraans eenpansgerecht met chorizo
Een lekker eenpansgerecht mag natuurlijk niet ontbreken in de lijstje. Dit Mediterraanse eenpansgerecht met kikkererwten, witte bonen, courgette paprika en chorizo is een aanrader.
Mediterraans eenpansgerecht
Bewaar de 10x koolhydraatarme recepten op Pinterest!
10x koolhydraatarme recepten

Onze kookboeken