high tea

Tips voor het organiseren van een high tea

Tips voor het organiseren van een high tea
Laatst organiseerden we een high tea voor de verjaardag van Jorrit zijn moeder. Iedereen nam iets lekkers mee, van zoete muffins tot pizzabroodjes en van scones tot sandwiches. We dachten dat het misschien leuk zou zijn om onze tips voor een succesvolle en lekkere high tea met jullie te delen. Dus bij deze!

Planning
Begin op tijd met het bedenken van de hapjes, het halen van de ingrediënten en het maken van de verschillende recepten. Organiseer je met meerdere mensen een high tea, dan kan iedereen natuurlijk wat meenemen. Stem dit dan wel op elkaar af zodat niet iedereen met een zoet hapje aankomt. Een heleboel recepten kun je prima 1-2 dagen al van te voren maken, denk aan muffins, koekjes en sandwiches. Zorg wel dat je ze goed bewaard zodat ze lekker vers blijven. Het prettigste is wanneer je op het laatste moment niet veel hoeft te doen, behalve de tafel dekken en de thee maken. Denk dus goed na wat je voor hapjes maakt.

Houd rekening met oa allergieën, vegetariërs/veganisten
Je kan natuurlijk nooit rekening houden met iedereen maar ga even goed na of één van de gasten misschien een allergie heeft of bijvoorbeeld vegetarisch is. Zorg er dan voor dat er voor degene minimaal 2 verschillende hapjes zijn die hij/zij kan eten.

Afwisseling van zoete & hartige hapjes
Een echte high tea kan niet compleet zijn zonder zoete én hartige hapjes. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van lekkere en simpele hapjes die je kunt serveren bij de high tea:

Zoete hapjes

Hartige hapjes

Drinken
Natuurlijk serveer je een flinke pot thee bij de high tea. Je kunt er ook voor kiezen om heet water in een pot te doen en vervolgens bij iedereen zijn bord een paar theezakjes neer te leggen. Zo kan iedereen zijn eigen smaakje thee kiezen. Houd de thee of het water warm op een warmhoudplaatje. Het is ook leuk om nog een glaasje fris te serveren, zoals een zelfgemaakte smoothie of een lekker sapje.

Kies eventueel een thema
Je kunt eventueel een thema kiezen voor de high tea waar je de aankleding en het dan op aanpast. Kies bijvoorbeeld voor het thema ‘zomer’, ‘Italiaans’ of ‘oud Hollands’. Je kunt ook alleen voor de aankleding een thema kiezen, bijvoorbeeld de kleur mint groen en roze.

Aankleding
Versier de tafel met een kleed. Zelf heb ik gekozen voor een rustig tafelkleed (dat ik al had) met daarop vrolijke servetjes, leuke rietjes en kleurrijke bakjes en bordjes. Bij de Xenos kun je echt super veel leuke dingen vinden om je tafel aan te kleden. Zo heb ik onder andere flamingorietjes, gestipte servetjes en gestreepte bordjes gebruikt. Je hoeft echt niet super veel te kopen om het geheel leuk aan te kleden. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor kleine vaasjes met bloemen op tafel of je kunt een leuke slinger ophangen.

Heb jij wel eens een high tea georganiseerd? Laat het ons weten!
Tips voor het organiseren van een high tea
Tips voor het organiseren van een high tea

Onze kookboeken

8 reacties op “Tips voor het organiseren van een high tea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *