Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Turkse gerechten

Op zoek naar lekkere Turkse gerechten? Wij delen ze op deze pagina! Ze zijn ideaal voor het diner, maar kunnen ook goed worden gegeten bij de lunch. De gerechten zijn met name met vlees, maar sommige zijn ook goed vegetarisch te maken. Zo is er voor ieder wat wils en zet je in een handomdraai een heerlijk Turks gerecht op tafel.

turks brood met kip en knoflooksaus

Turks brood met kip en knoflooksaus

Turks brood pizza met gehakt

Turks brood pizza met gehakt

Turkse pizza met kip

Turkse kip durum

Hoe maak je een Turkse kruidenmix?

Rode linzensoep

Turkse lahmacun

Turkse kumpir (gevulde aardappel)

Yogurtlu kebab

6x Turkse recepten

Turkse pizza

Ingezonden door Naziema: Turks nagerecht

Turkse gehaktspiesjes

Lekkere en simpele Turkse borek

Lekker en Snel: “Turkse” pizza

Snelle Turkse pizza

Zelfgemaakte Turkse pizza

Turkse keuken

De Turkse keuken wordt op veel plekken in de wereld gewaardeerd, zo ook in Nederland. Je kunt op genoeg plekken in Nederland terecht voor een snelle hap, maar je kunt in een Turks restaurant of thuis met deze Turkse recepten ook lang tafelen. Vanuit vroeger gezien is de Turkse keuken een mix van gerechten uit verschillende andere landen, daardoor is er veel variatie. De Turkse keuken kent niet alleen veel Aziatische invloeden, maar ook Europese. Zo wordt er bijvoorbeeld, net als in Griekse recepten, veel gebruik gemaakt van yoghurt. Het Turkse eten is vaak gebasseerd of verse lokale groente en gegrild vlees of gegrilde vis. Ook eten ze daarbij vaak salade. Desserts bestaan vooral uit vers fruit en zoet gebak.  Een van de bekendste Turkse gebakjes is baklava, maar deze şekerpare, is ook ontzettend lekker.

Turkse recepten

Op deze pagina vind je verschillende Turkse recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Turkse pizza, yogurtlu kebab of gehaktspiesjes? Ook lekker is börek, een typisch Turks gerecht dat je kunt eten bij het diner, maar eventueel ook als hapje. Er bestaan veel verschillende variaties in vullingen, de onze is met gehakt. Je kunt gebruik maken van filodeeg, maar Turken gebruiken liever yufka. Dit deeg is te koop bij Turkse winkeltjes. Ook lekker is Lahmacun. Daarnaast kun je Turks brood op allerlei verschillende manieren beleggen. 

Wat is jouw favoriete Turkse gerecht? Laat het ons weten! Je kunt ook een Turks recept insturen wanneer je nog gerechten in dit overzicht mist.