Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Kerstmenu vlees

Kerstmenu vlees

Kerstmenu vlees
In plaats van het gewone weekmenu hebben we vandaag en kerstmenu! Dus heb jij de taak om dit jaar een lekker kerstmenu in elkaar te draaien, maar nog totaal geen idee wat je allemaal op tafel moet zetten. Begint de kerststress inmiddels toe te slaan? Geen nood, wij helpen je graag een handje! We hebben een paar kerstmenu’s samengesteld, scheelt een hoop denk- en zoekwerk. Wil je een menu waarin vlees de hoofdrol speelt, of ga je toch liever voor vis of misschien wel vegetarisch. Vandaag delen we het menu waarin vlees de hoofdrol speelt. Later deze week is het de beurt aan het menu met vis en het vegetarische menu komt er ook nog aan! 

Kerstmenu vlees

Voorgerecht:
Italiaanse salade in een glaasje. Een verrassend lekkere salade met onder andere ham, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en pesto. De zelfgemaakte croutons kun je prima al van te voren maken, zodat je op het moment zelf alleen nog de ingrediënten hoeft te snijden, te mengen en leuk te presenteren. Zit er toch iemand aan tafel die geen vlees eet, kun je de ham ook achterwege laten.
Italiaanse salade in een glaasje
Carpaccio rolletjes. In dit voorgerecht speelt carpaccio de hoofdrol. De carpaccio rolletjes zijn gevuld met zongedroogde tomaatje en rucola. Serveer de rolletjes met een lekkere salade en je hebt een heerlijk voorgerecht dat je ook prima al van te voren kunt bereiden.
Carpaccio rolletjes (voorgerecht)Kipcocktail. Dit recept is alweer 6 jaar oud, maar nog ieder jaar rond Kerstmis is dit een van de populairste kerstrecepten van de website grappig genoeg.
Kerstgerecht: Kipcocktail

Hoofdgerecht en bijgerechten: kerstmenu vlees
Kalkoen uit de oven. Voor het echte ultieme traditionele kerstgevoel zet je gevulde kalkoen op tafel.
IMG_5746
Kip uit de oven. Als alternatief voor de kalkoen kun je ook voor een hele kip gaan. Later deze week verschijnt er nog een heel lekker recept voor een gevulde kip op de website!
Kip uit de oven
Varkensrollade uit de oven. Een rollade is ook typisch zo’n gerecht dat vaak met kerst gegeten wordt. Deze varkensrollade met lekker veel kruiden aten wij een aantal jaar geleden en dat was zeker een succes! Binnenkort komt er nog een heel lekker recept voor een kiprollade online, aanrader!
Varkensrollade uit de oven
Kip gehaktbrood. Gehaktbrood in bladerdeeg is ook een gerecht dat je wel eens op een mooi gedekte kersttafel voorbij ziet komen. Een verrassend lekker alternatief op het rundergehakt brood, is dit kip gehaktbrood, met lekker veel kruiden.
kip gehaktbrood
Aardappelgratin met spek en ui. Aardappelgratin mag bij ons tijdens het kerstdiner niet ontbreken. Meestal gaan staat er een ‘gewone aardappelgratie’ op tafel, maar deze variant met spek en ui is misschien wel nog lekkerder!
Aardappelgratin met spek en ui
Witlofgratin. In plaats van de aardappelgratin kun je ook deze witlofgratin op tafel zetten. Zitten weer net wat meer groente in.
Witlofgratin
Haricots verts met ontbijtspek. Dit is ook weer zo’n gerecht dat bij ons standaard op tafel staat tijdens het kerstdiner. En blijkbaar niet alleen bij ons, want ieder jaar scoort dit recept weer enorm goed zo rond de feestdagen.
haricots verts met ontbijtspek

Dessert:
– Peren kruimeltaart. Appel kruimeltaart, of apple crumble, is inmiddels wel bekend maar daardoor zeker niet minder lekker. Deze peren kruimeltaart is een leuke variatie op het bekende recept. Het resultaat is verrassend lekker. Serveer er een klein bolletje ijs bij en je hebt een heerlijk dessert.
Peren kruimeltaart
Tiramisu ijscake. Met een bakje tiramisu scoor je meestal een hoop punten bij je gasten. Verras je gasten nu eens met tiramisu maar dan anders, namelijk met deze tiramisu ijscake. Dit gerecht ‘moet’ je wel ruim van te voren maken, maar dat is alleen maar fijn. Dan hoef je niet het hele kerstfeest in de keuken door te brengen.
Tiramisu-ijscake
– Amaretto panna cotta. Dit dessert ziet er feestelijk uit, maar is in principe wel alleen geschikt voor volwassenen. Heb je ook kinderen aan tafel? Gelukkig kun je met panna cotta alle kanten op. Je kan bijvoorbeeld ook onze pindakaas panna cotta maken. 
Amaretto panna cotta

Gourmet

Gourmetten is razend populair zo rond de feestdagen. Dus mocht jij gaan gourmetten met kerst, maar geen zin hebben in alleen maar weer gehaktballetjes en stukjes kipfilet. We hebben nog een aantal hele lekkere gourmetreceptjes voor jullie gemaakt. Hieronder een selectie van de leukste gourmet recepten.
– Courgette piazza
Courgette pizza
Visrolletjes met spek
Visrolletjes met spek
Mini aardappeltortilla
Mini aardappeltortilla
Garnalen met pesto
Garnalen met pesto
Mini hamburgers hawaii
Mini hamburgers hawai

Op zoek naar nog meer tips voor gourmetten? En wil je na het gourmetten graag snel van de vieze luchtjes af

Bewaar het kerstmenu vlees op Pinterest!
Kerstmenu vlees

Onze kookboeken