Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

5 lekkere en simpele kerstmenu’s

Of je nou gaat voor een klassiek menu met een groot stuk vlees en aardappeltjes, of het juist dit jaar eens helemaal anders wilt doen, wij hebben de juist gerechten voor elk diner. We hebben voor het gemak vijf verschillende kerstmenu’s samengesteld zodat er voor iedereen wat wils is. Vind je een gang niet lekker? Dan kan je het natuurlijk vervangen voor iets anders! We wensen je alvast een hele smakelijke Kerstmis toe.

Op zoek naar meer kerstrecepten? Bekijk hier onze kerst recepten categorie.

Klassiek menu
klassiek kerstmenu
Bij een typisch kerstmenu denk ik vaak aan een klein voorgerecht, een groot stuk vlees voor het hoofdgerecht met gebakken aardappeltjes en natuurlijk een uitgebreid toetje met (heel) veel slagroom. Denk jij ook vaak een dergelijke driegangenmenu? Dan is het klassieke menu iets wat voor jou! Bij dit menu hebben we de garnalencocktail geselecteerd als voorgerecht. Voor het hoofdgerecht serveren we een ossenhaas met aardappelwaaiers en haricots verts. Het nagerecht bestaat uit snelle tiramisu of stoofpeertjes.

Vegetarisch menu
vegetarisch menu
Een Kerstmis zonder vlees… sommigen kunnen zich het misschien niet voorstellen, maar het kan hartstikke lekker zijn! En het is natuurlijk een stuk beter voor het milieu en de aarde om te kiezen voor plantaardige alternatieven.  Voor het voorgerecht hebben we gekozen voor een pittige pompoensoep. Serveer deze met een ciabatta met zongedroogde tomaatjes. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen voor geroosterde bloemkool uit de oven en groenterisotto. Een heerlijk nagerecht is zelfgemaakte panne cotta.

Kerst Anders
anders
Kerstmis hoeft niet te draaien om een grote gebraden kalkoen in het midden van de tafel. Je kunt het ook anders doen, bijvoorbeeld met meerder kleine hapjes op tafel of met hippere gerechten. Sla het voorgerecht over en begin met  gehaktbroodcitroenaardappeltjes uit de oven en zoete aardappelburgers. Dit trio vormt een hele interessante mix van smaken en zal zeker een verzadigd gevoel opleveren.m Sluit af met een grote stapel wentelteefjes met aardbeien, chocoloadesiroop, en slagroom.

Gourmet- of kaasfonduemenu
kaasfondueicMonkey Collage
Op Tweede Kerstdag lijkt heel Nederland aan het gourmetten te zijn. Dat is niet gek, het is ook heel veelzijdig en heel lekker! De kaasfondue is bij ons echt een toppertje en dit gaan we dan ook doen met Jorrit’s ouders op Eerste Kerstdag. Wij vinden het lekker om allerlei soorten vlees, vis en groenten en brood te kopen en dan lekker te dippen. Daarnaast maken we ook altijd wat kleine gerechtjes voor erbij, bijvoorbeeld die hieronder:

Voor wie nog niet vol zit na de kaasfondue, kan ook nog genieten van een van deze nagerechten:

Voor nog meer tips, check onze artikelen over kaasfonduen, zoals dit kaasfonduerecept of kaasfondue in een broodje.

Kerstmis met vrienden
kerstmis met vrienden
Kerst vieren met vrienden en collega’s is ontzettend gezellig. Het is leuk om iedereen te vragen een of twee gerechtjes mee te nemen. Zo heb je veel verschillende soorten gerechten en is er voor iedereen wat wils. Met als goede afsluiter een heerlijk toetje die je aanvult met een lekker likeurtje of een stevig glas wijn. Je kunt bijvoorbeeld  volgende gerechten maken:

En als nagerecht kan je kiezen uit de volgende opties:

Onze kookboeken